Menu
Standaard Banner

Meterkast vervangen Emmen

Wil je jouw meterkast in de gemeente Emmen laten vervangen? Veen Elektrotechniek uit Emmen is gespecialiseerd in het vervangen van groepen- of stoppenkasten en kan dit met een goed advies, efficiënt en tegen eerlijke kosten voor je uitvoeren.

Waarom de meterkast vervangen?

Volgens een onderzoek uit 2000 van het CBS was de gemiddelde woning op dat moment 38 jaar oud (bron). Dat getal is inmiddels natuurlijk gestegen en dat betekent ook dat in veel woningen en gebouwen de meterkast ook is gebaseerd op het elektriciteitsverbruik van tientallen jaren geleden. Een tijd waarin de meeste mensen nog geen magnetron, vaatwasser, elektrische deken, droger of elektrische auto hadden. Laat staan zonnepanelen, airco of warmtepomp. Om al deze moderne apparaten veilig te kunnen aansluiten zonder dat groepen overbelast raken en uitvallen, is het nodig om de meterkast te vervangen.

Waar houden we rekening mee?

Het vervangen van de meterkast doen de meeste mensen niet zomaar. Vaak is er een uitbreiding van het aantal groepen of vermogen nodig. Soms moet de meterkast geschikt worden gemaakt voor krachtstroom. Dit heeft vaak te maken met het laten plaatsen van zonnepanelen, elektrische kookplaat of door een verbouwing waardoor meer stroomgroepen nodig zijn. Ook kunnen storingen de oorzaak zijn om de meterkast te vervangen. Wij gaan met je in gesprek om tot een goed advies te komen. Hierbij kijken we uiteraard naar de nieuwe wensen, maar ook naar de bestaande situatie. Mogelijk zijn er al te veel apparaten die veel stroom gebruiken op één groep geplaatst en is het beter om ook dit te splitsen, zodat apparaten veilig tegelijk gebruikt kunnen worden.

Buitenverlichting

Ook zien we een toename in het gebruik van buitenverlichting. Storingen komen vaak voort uit buitenverlichting en steeds vaker worden buitenlampen en eventuele stroompunten in de tuin dan ook op een aparte groep gezet, zodat bij een storing de rest van de woning geen last heeft.

Vervangen ouderwetse stoppenkast

In veel oudere woningen zijn naast een klein aantal stroomgroepen en aardlekschakelaars ook nog ouderwetse stoppen in gebruik om te beveiligen tegen overbelasting. Wanneer deze doorbranden, moet er fysiek een nieuwe stop worden gebruikt. Dit is onhandig en niet meer van deze tijd. Tegenwoordig hoeft bij het uitvallen van de groep alleen een schakelaar van een automaat omgezet te worden. Bovendien is een meterkast met automaten ook gemakkelijk uit te breiden wanneer in de toekomst meer verschillende groepen nodig zijn.

Kosten vervangen meterkast

Wat het vervangen van de meterkast precies gaat kosten ligt aan een aantal factoren, zoals:

  • Welke wensen zijn er voor nieuwe toevoegingen?
  • Is er voorkeur voor een bepaald merk groepenkast?
  • Is er extra materiaal nodig?
  • Moet er een nieuwe aardpen worden geslagen?
  • Hoe zijn de huidige groepen verdeeld en moet hier iets in worden aangepast?
  • Is de locatie in Emmen of verder weg?

Neem gerust contact met ons op voor een duidelijke offerte op maat zodat je precies weet welke kosten je kan verwachten.

Offerte aanvragen vervangen meterkast

Veen Elektrotechniek is een erkent vakbekwaam installatiebedrijf. Wij zijn aangesloten bij InstallQ. Tevens beschikken wij over zegel- recht bij netbeheerder Enexis.