Menu
Demonteren

Renovatie elektrische installaties

Ga je je woning of bedrijfspand renoveren? Denk hierbij dan ook aan het moderniseren van de elektrische installatie.

Veranderingen in elektriciteit gebruik

“Tussen 1950 en 2013 steeg het elektriciteitsverbruik van ruim 7 miljard kWh tot 119 miljard kWh. Dat is gemiddeld 4,5 procent per jaar.” (Bron CBS bekijk pdf bestand: https://www.cbs.nl/-/media/imported/documents/2015/05/2015-elektriciteit-in-nederland.pdf)

Je kunt je voorstellen dat, toen een woning bijvoorbeeld in de jaren 70 werd gebouwd, het stroomverbruik dus totaal anders was dan tegenwoordig. Vaatwassers, magnetrons, wasdrogers, kookplaten, airco’s, computers en ook zonnepanelen waren er nog niet. De groepenkast en bedrading was hier dan ook niet op ingericht. Tot ongeveer 2013 is het elektriciteitsgebruik bijna elk jaar gestegen. Gingen we daarna minder apparaten gebruiken? In tegendeel! Maar vanaf dat jaar werden de apparaten zoals verlichting steeds energiezuiniger.

Vervangen oude elektriciteit in woning of bedrijf

Bij oudere installaties is het soms verstandig de bekabeling te vernieuwen, zeker wanneer er toch al een renovatie plaats vindt. In bijna alle gevallen is een nieuwe groepenkast nodig. Dit omdat er meer nieuwe apparaten bij zijn gekomen en er bij een renovatie vaak ook meer stopcontacten worden bijgeplaatst. Om lichtgroepen niet te overbelasten, zullen onze elektriciens met een nieuwe groepenindeling komen. Ze zullen bijna altijd meer stroomgroepen adviseren om alle apparaten, verlichting en stroompunten veilig te kunnen aansluiten. Het is wel zo prettig als je zowel de kookplaat als de vaatwasser en wasmachine gewoon tegelijk kunt aanzetten, nietwaar?


Meteen contact opnemen

Energiezuinige verlichting

Bij nieuwe apparaten kijken we tegenwoordig ook naar het energielabel. We willen het milieu minder belasten en uiteraard ook graag geld besparen door minder elektrische stroom te gebruiken. Ook op verlichting is veel winst te behalen. Bij een renovatie adviseren we dan ook kritisch te kijken naar de gebruikte lampen. Lees hier meer over onze mogelijkheden om duurzamer en zuiniger te verlichten.

Dé elektricien in Emmen voor elke elektriciteitsrenovatie

In Emmen en omgeving kun je Veen Elektrotechniek inschakelen voor elke opdracht op het gebied van renovatie van elektriciteitsinstallaties. Van het vernieuwen van bekabeling, vervangen van de groepenkast tot het installeren van zuinige verlichting en toevoegen van extra stopcontacten; wij werken graag mee aan jouw woning of bedrijfsrenovatie.


Meteen contact opnemen

Veen Elektrotechniek is een erkent vakbekwaam installatiebedrijf. Wij zijn aangesloten bij InstallQ. Tevens beschikken wij over zegel- recht bij netbeheerder Enexis.