Menu
Standaard Banner

Aardpen aanbrengen of controleren

Eén van de belangrijkste veiligheidsaspecten van een elektrische installatie is de aarding. Bij bijvoorbeeld een kortsluiting of blikseminslag wordt de piekspanning via de aardedraden naar de aardpen geleid en verdwijnt daar in de grond. Als dat niet zou gebeuren, zou de stroompiek een andere uitweg zoeken, waarbij elektrische apparaten beschadigd kunnen raken en mogelijk kan er zelfs brand door ontstaan.

Een aardpen laten slaan

De aardpen is een massieve staaf met een koperen geleider die in de grond is geslagen. Via de aardpen verdwijnt de spanning in de grond, zodat deze geen schade meer kan veroorzaken. Een aardpen moet diep de grond in en hieraan zijn diverse eisen gesteld, zodat deze goed zijn werk doet in verschillende typen grond.

Onze elektriciens zijn opgeleid om een aardpen te slaan. Dit gebeurt volgens de NEN1010 voorschriften.

Controle aardpen

Ook wanneer er al een aardpen aanwezig is, maar er twijfels zijn over de kwaliteit of goede werking hiervan, kun je ons inschakelen. Wij kunnen de aardpen doormeten en je op basis hiervan gerust stellen of adviseren de aardpen te vernieuwen.

Neem contact met ons op als u een aardpen wilt laten aanbrengen of controleren.


Meteen contact opnemen

Veen Elektrotechniek is een erkent vakbekwaam installatiebedrijf. Wij zijn aangesloten bij InstallQ. Tevens beschikken wij over zegel- recht bij netbeheerder Enexis.