Menu
Standaard Banner

Elektra bij keukenrenovatie

Eén van de meest voorkomende werkzaamheden voor ons als elektrotechnisch bedrijf is het aanpassen van de elektra bij een keukenrenovatie.

Meer elektrische apparatuur

Waarbij vroeger in de keuken het koffiezetapparaat en de koelkast ongeveer de enige apparaten waren die op stroom werkten, is dat nu wel anders! We verwarmen ons eten en drinken op verschillende manieren in de keuken. Denk aan elektrische fornuizen, magnetrons, elektrische ovens, maar ook de waterkoker of de Senseo. Ook  de vaat doen we tegenwoordig met de vaatwasser en we gebruiken mixers, blenders en elektrische messen. Daarnaast hebben veel mensen hun wasmachine en droger in de (bij)keuken. Geen wonder dat de keuken de plaats is waar de meeste stroom wordt verbruikt!

Elektriciteit aanpassen voor nieuwe keuken

Soms tref je een keukenmonteur die ‘alles’ kan. Die kan dus ook wel sleutelen aan de stopcontacten, dat scheelt natuurlijk weer een extra partij. Maar wanneer ook de meterkast (groepenkast) moet worden aangepast, is het altijd verstandig een ervaren en erkende elektricien in te schakelen. Wanneer er op deze plaats fouten worden gemaakt, kan dit grote gevolgen hebben. Wij passen regelmatig de elektra aan voor het plaatsen van een nieuwe keuken. Zo zorgen we dat de stroompunten op de juiste plaatsen komen voor de nieuwe stopcontacten, er schakelaars en bedrading voor de verlichting worden aangebracht en natuurlijk dat de elektrische apparaten veilig kunnen worden aangesloten.


Meteen contact opnemen

Uitbreiden of vervangen groepenkast

Er moeten bij een keukenrenovatie vaak extra stroomgroepen worden toegevoegd om alle keukenapparatuur aan te kunnen sluiten. Hiervoor moeten nieuwe kabels tussen de keuken en meterkast worden aangelegd en aangesloten. Als een groepenkast niet meer voldoende uitbreidingsmogelijkheden heeft, kan het nodig zijn een nieuwe groepenkast te installeren.

Advies en installatie

Als erkende en ervaren elektriciens kunnen wij adviseren hoe de elektra kan worden aangelegd en dit vervolgens ook keurig voor je uitvoeren. Neem gerust contact op als je een elektricien nodig hebt voor een keukenrenovatie, uiteraard zonder enige verplichting.


Meteen contact opnemen

Veen Elektrotechniek is een erkent vakbekwaam installatiebedrijf. Wij zijn aangesloten bij InstallQ. Tevens beschikken wij over zegel- recht bij netbeheerder Enexis.