Menu
Verlichting

Duurzame verlichting

Vanaf het moment dat Thomas Edison in 1882 voor het eerst een lamp liet branden op elektriciteit is verlichting één van de meeste belangrijke toepassingen geweest van elektra. Ook vandaag de dag werkt onze verlichting nog op elektriciteit, hoewel er in de 130 jaar die voorbij zijn gegaan wel één en ander is veranderd.

Veranderingen in verlichting

De traditionele gloeilamp is in de afgelopen jaren zeldzaam geworden. De in de jaren 90 moderne halogeenlamp zien we ook niet meer en ook TL-verlichting is momenteel snel aan het verdwijnen.

Dit komt omdat deze vormen van verlichting volgens de normen van vandaag vreselijk veel energie gebruiken en relatief kort mee kunnen voordat ze als afval worden weggegooid. Dat belast het milieu en is niet duurzaam. Dat kan tegenwoordig wel anders.

Duurzame en energiezuinige verlichting laten aanleggen

Je wilt wellicht ook besparen op energie en het veelvuldig vervangen van lampen, door nu moderne, energiezuinige verlichting te laten aanleggen. De verlichting zoals die vandaag de dag door ons wordt geïnstalleerd, zoals LED verlichting,  gebruikt maar een fractie van de stroom en gaat vele keren langer mee dan traditionele verlichting. Het is een eenmalige investering die vaak al snel wordt terugverdiend.

Led-verlichting voor diverse toepassingen

Bijna alle traditionele verlichting kan tegenwoordig worden vervangen door Led-verlichting. Soms is het niet eens nodig om de armaturen (waar de daadwerkelijke lamp in wordt vastgezet) te vervangen. TL-verlichting, gloeilampen en halogeenlampen kunnen meestal gemakkelijk worden vervangen door LED-lampen. En indien dit niet met dezelfde armaturen kan, zijn er vaak tegen lage kosten prima duurzame nieuwe armaturen verkrijgbaar.


Meteen contact opnemen

Verlichting door ons laten aanleggen?

Een gloeilamp vervangen door een ledlamp kan iedereen. Maar bijvoorbeeld een hele loods met TL- lampen op hoogte is een heel andere klus. Zeker wanneer armaturen ook vervangen moeten worden en wellicht ook de bekabeling moet worden aangepast. Wil je je traditionele verlichting laten vervangen door duurzame en zuinige verlichting? En daarmee flink besparen en tevens het milieu minder belasten? Wij brengen graag een advies uit en vervangen jouw verlichting door een moderne lichtinstallatie met een (minimaal) gelijke lichtopbrengst.

Ook nieuwbouw en renovatie

Bij een renovatie is het verstandig ook de verlichting te moderniseren. Zo kun je, net als bij een nieuwbouwwoning of bedrijfspand, snel beginnen te besparen op elektriciteitskosten.

Advies of een offerte ontvangen?

Wij zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van verlichting. Vrijblijvend een advies of offerte ontvangen? Neem dan meteen contact met ons op!


Meteen contact opnemen

Veen Elektrotechniek is een erkent vakbekwaam installatiebedrijf. Wij zijn aangesloten bij InstallQ. Tevens beschikken wij over zegel- recht bij netbeheerder Enexis.